Helma Stravers

helma@logopediewoerden.nl

Werkdagen: dinsdag, donderdag, vrijdag

In 1987 ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding Logopedie en Akoupedie in Utrecht en sindsdien ben ik werkzaam als logopedist. Ik ben begonnen op de mytylschool in Utrecht en in het Berg en Bosch ziekenhuis in Bilthoven. Daarna ben ik gaan werken in een logopediepraktijk in Utrecht en op basisscholen in Woerden voor de GGD. Vanaf 1992 ben ik mede eigenaar geworden van Logopedie Praktijk Woerden.
Ik behandel met veel plezier zowel kinderen als volwassenen met problemen op gebied van: stem, spraak, taal, auditieve vaardigheden en afwijkende mondgewoonten. Ook begeleid ik kinderen met lees-, en spellingsproblemen. Ik werk o.a. met de methode: Taal in Blokjes en de methode Specht. In 2018 ben ik opgeleid tot lees-, en spellingsspecialist PO/VO. Ik vind het belangrijk om samen met de ouders naar de mogelijkheden te zoeken waarbij het kind zich het beste ontwikkelt.
Naast mijn werkzaamheden als logopedist, geef ik sinds 1998 trainingen op het gebied van presenteren en het versterken van persoonlijke uitstraling voor onder meer Schouten & Nelissen. Daarbij coach ik mensen met vragen op gebied van spanningsreductie, overtuigend en authentiek presenteren, non-verbale communicatie, stem en uitspraak.

Sylvia Blom

sylvia@logopediewoerden.nl

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag.

Ik ben in 1985 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Mijn eerste werkervaring heb ik opgedaan in het speciaal basisonderwijs te Gouda gedurende 3 jaar. Na deze periode heb ik gewerkt bij het Beatrix Ziekenhuis te Gorinchem en heb mij gedurende die periode gespecialiseerd in de stottertherapie. Verder ben ik 5 jaar docent geweest op de Hogeschool Utrecht, hier heb ik studenten Logopedie begeleid en les gegeven in de vakken stotteren, articulatiestoornissen en schisis.
Vanaf 2008 ben ik mede-eigenaar van de Logopedie Praktijk Woerden. Mijn werkzaamheden zijn met name gericht op complexe spraak- en taalproblemen, schisis, stottertherapie/communicatieproblemen bij kinderen, adolescenten en volwassenen. Het begeleiden van adem- en stemproblematiek blijft voor mij een interessant deel van het vak, en ik volg met veel plezier regelmatig na- en bijscholingscursussen. Verder ben ik aangesloten bij het Parkinsonnetwerk en neem ik deel aan diverse multidisciplinaire overleggen rondom deze problematiek. Mijn interesse en ervaring ligt verder nog bij diverse neurologische problemen, waaronder slikstoornissen.
In 2018 heb ik een verdiepings- en specialisatietraject afgerond met als onderwerp lees- en spellingsspecialist PO/VO.
In de behandeling staat voor mij de mens centraal, communicatie is daar een belangrijke factor in. De samenwerking tussen ouders, cliënt, de directe omgeving van de cliënt en de logopedist is een belangrijke component in de therapie.